torsdag 5 juli 2007

BadrummetGammalt remaljerat tassbadkar,målat med linoljefärg. Tassarna är nya i obehandlat järn som jag lackat. Träpaneler laserade i linoljefärg.

Badrummet är byggt 1994 då jag hade min värsta engelska vurm...! Är lite sugen på att ge det lite nya färger men det finns andra rum som har större behov...Tapet från Sanderson.

Chilin har fått löss!!! Underbart att bara kunna spola av dom i badkaret.

Väggfast bänk framför fönstret.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, va fint o stort!!

Överkalixtösen sa...

Oj, viket härligt badrum! Fantastiskt badkar och jätte fina handfat. Är bara så intresserad på hur ni tyckt att det fungerat med den målade panelen. Jag funderar på att renovera badrummet i mitt 20-talshus och är sugen på att blanda in pärlspont, för att "mjuka upp" kaklade väggar...men jag är rädd att det ska slå sig och bli fult av fukt. Tusen tack för att du delar med dig av ditt hem och din inspirerande inredning!

Älfgärdet sa...

Överkalixtösen!
Har nästan inte hänt någonting med träpanelerna på 13 år! Jag har ju inte trä i duschen. Men bakom badkaret kommer det ju vatten då & då & ganska ofta spolar jag av golvet med vatten, då rinner det ju mot golvlisterna men det tål panelen. Inoljade med linolja/terpentin innan uppsättning. Sedan är golvlisterna målade runt om med linoljefärg. Fuktspärr bakom allt. Låt inte pärsponten gå ända ner i golv, kanske sluta 5-7 cm upp & sätt den hel målade golvlisten över. När vi funderade på träpanelerna så resonerade vi så att linoljefärgen tål ju utomhusklimat, varför skulle det inte gå i badrum??? Rekommenderar verkligen att du sätter panel. Lycka till!