tisdag 15 januari 2008

Grönt!

Tack & lov att jag hunnit få bort julen. Jag bara längtar efter grönt!!! Eftersom den vita vintern lyser med sin frånvaro så luras jag att tro att nu är det inte långt till det börjar spira ute.... Det kan ju få spira inne i varje fall!
Men så är det då dags att sjunka ner i böckerna igen. Här är en bild från min studieplats. Ni kanske ser att jag strategiskt har mina fröer framställda som en liten lockelse?
Ja, Kemi, kan det vara något tro? Miljöns påverkan på olika slags byggmaterial, färg, etc.
Mina Rosmarin-plantor verkar tro att våren har kommit! Sedan jul så har de blommat med mängder av små ljusblå blommor, det kanske är de som har lurat igång mig? Vilket innebär att kvällens frölista blir lång.....& förmodligen dyr!

15 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

VIlken otroligt vacker rosmarin!
Så kul att den blommar...
Kemi, läser min dotter också...jag fattar ingenting!
Kram
Marie

Lilla Blanka sa...

Fröer..ja jag skall göra en beställning nu och sedan är det bara att sätta igång med sådden..såå kul!
Din rosmarin är jättehärlig..!
Kram
Mia

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Vilken rosmarin , otrolig !!
Har du den inne året om ?
Lycka till med puggeriet , inte avundsjuk :-)
Kram/Lotta

"M" sa...

Varsågod å sno ideer...det är vi ju till för....inspireras av andra bloggar...o jag längtar efter grönt jag med....det där med kemin så inte kul ut....jag fattar inget...hihi..å du har ju löite att plantera i vår ser jag...det är kul...

Anonym sa...

Vad roligt med någon "ny" bland de som kommenterar på min blogg! Och ja, det är svårt att hålla fingrarna i styr bland alla fröpåsar men så fick jag oxå ett jättepaket med frö av min make i julklapp! Så jag har massor att välja bland... Och ändå vill jag beställa mer! Helt sjukt!
Tack för titten, hoppas vi hörs igen!
Må så gott!

MiaMaria sa...

TAck!

Vilken vacker rosmarin....

Lycka till med plugget!

Ha´en bra kväll och en härlig morgondag!
Miamaria

Hanna sa...

Rosmarinen gör rätt i att blomma....om man liksom bestämmer sig för att våren är på väg så kanske den kommer lite lite snabbare. Mysig plats att plugga vid.
Ha de gott

Skatan sa...

Lycka till med pluggandet : )

/Skatan

Karin i Villa Grå sa...

God afton!

Ja, visst har vi haft en otrolig tur som hittat "vår" trädgårdsmästare? Bäst av allt är att hon och hennes sambo blivit vänner till oss, som vi gärna träffar. Inte dumt alls!

Ha en riktigt trevlig kväll!

Kram, Karin

Karin i Villa Grå sa...

Jag glömde ju det jag skulle skriva, nämligen att du har en supermysig studieplats! Där skulle jag inte ha något emot att sitta och plugga (även om jag helst väljer bort kemi *fniss*)

Kram, Karin

Nyhems byggnadsvård sa...

Hej!
Kul med en "byggnadsvårdsintresserad" bloggare, dessutom i Värmland! Vackert hus ni har. Kika gärna in hos mig, i min värmländska skog...
mvh Mitt Egnahem

Mollys sa...

Ja själv jobbar jag som frisör och är jätte intreserad av att läsa om olika färg molekyler storlek och skulle gärna läsa om olika joner och deras påverkan i håret..men det finns för dålig svensk litteratur om det...

Hem och Lycka sa...

Men oj vilken vacker rosmarin, vad fint att den blommar! kram

Unknown sa...

I love rosemary! I have a little plant growing in my kitchen window and a clipping garden out back.

The photos are lovely!

KJ

Designe sa...

Härligt med grönt!..det behöver man ju..även lite rosa känner jag.. Tack för kommentaren hos mig! Det är så kul att höra hur alla andra har det med sina loppisinköp och vad den andra hälften tycker om sånt! :) Trevlig helg!