fredag 29 februari 2008

Långa arbetspass....

Kanske har ni förståelse för att mina inlägg inte duggar särskilt tätt....? 3 tak ggr förhoppningsvis 2 strykningar (kanske 3.....). Som ni ser så har damen på Älvgärdet i stort sett lika mycket färg i tak som på sig själv. Mannen tyckte att det var en god idé när jag bestämt hävdade att taken skulle målas med linoljefärg (själv skulle han ha gått lös med nån plast variant med roll...). Alltså blev det ju jag som fick stå för strykningarna med pensel. Men nu får jag ju som jag vill ha det! & faktiskt tror jag att det är första bilden på madam.
Istället överlåter jag med generös hand golven till honom. Det här är golvet i vårt sovrum som förut varit kök, sliten fernissa, här får han ikväll gå lös med hyvel & slip!

Tak i sovrum & en liten tjuvkik på vårt inbyggda skåp (i snedtaket). Några strykningar med linoljefärg kvar & sömnad av linnetyg i dörrarna tills jag kan visa er resultatet. Under veckan ska vi välja kulör till väggarna. Äntligen!Tack underbara färg! Du gör faktiskt penselstrykningen till ett nöje. Men än har jag några längder kvar.... så jag ger mig åter i kast.... Hav tålamod kära vänner.

En trevlig fredagskväll önskas ifrån stegen!

7 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

Ja det blir ju så fint med den matta färgen, den har så härlig känsla (låter flummigt men det är sant!)

Tvert-om-tanten sa...

SÅ godt å se at man ikke er alene om å tilbringe tiden med malekost i hånda... Gleder meg til å se det ferdige resultatet!

Klem Lena

Anonym sa...

Det blir säkert super!

Granne med Selma sa...

Åååååh! Det kommer att bli så fiiiiint!
Heja på :-)
Kram

eie sa...

Takk for titten.Jeg fant din blogg
igjennom en annen blogg,.Her var det mye å se på.Jeg synes det er så
trivelig med gamle hus.Å så fint det blir til slutt. Jeg kommer sikkert igjen...Ha en god fredag..
Mange hilsner fra Eie...

Wolf sa...

Hallå

Kul att du uppskattade länkarna till bra musik, en annan är ju grymt "konservativ" och kan inte ge upp den underbara musiken,

Ha en bäst helg,

Wolf

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Ser att du använder samma takfärg som jag (Gysinges matta). Den är kanon även om den luktar en del. Dvårare att få den "vanliga" linoljefärgen snygg. Krullar sig om man målar för tjockt. Jag får ont i handlederna när ajg målar med denna färg eftersom den måste strykas ut ordentligt. Känner du igen det?
Hörs!
MAria