tisdag 15 april 2008

Mmmm...min månad....april!

Så har startskottet gått då. För våren! Trädgårdsmässan i Älvsjö ger mig en sån enorm injektion. Vet inte vilken gång i ordningen som jag var iväg nu. Vi är ett gäng ifrån Forshaga Hemträdgårdsförening som åker iväg i arla morgonstund.

I år tog jag sikte på växthusen. Som ni kanske vet så har jag ju ett på gång här utanför - ja det är ju lång tid kvar än innan jag kan kalla det växthus, men en hög med gamla tegelsten & en hög med riktigt risiga gamla fönster - inte prio 1 så det tar nog något år till... Men ett sånt här som är här ovanför ser ju riktigt bra ut!
Färgen blir nog inte vit (alla alger & all smuts som syns....). En ljusare nyans av denna kulör tror jag skulle passa mitt sinne bättre - kromoxid grönt i vitt. Visst är detta från Bossons helt underbart?
Med hem från mässan lyckades jag kånka detta vackra växthus eller kanske ljuslykta - det var ju halva priset på vissa saker just innan stängning & då kan man ju bara inte säga nej, eller hur? Några plantor ska snart få sin plats här. Även i år fick det bli en rosmarin på stam. De två från ifjol har trivts så bra i mitt fönster så jag vågade satsa på ett större - med hink (dock ser det ju ganska litet ut, men hinken är storlek stor...). I väntan på sin rätta plats får den trängas på köksbänken. & jag fick med mig en hel del mera....

6 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej!

Vilka växthus!
Det vita skulle jag inte tacka nej till....
Och Rosmarin på stam är ju bara så snyggt....

HA´en skön kväll!
Miamaria

Gårdsromantik sa...

Är såsugen på sådana där "lusthus" i smide.

Vad kul att se att du har samma väggfärg som vi - tycker fortfarande om den fast det är 10 år sedan vi målade.

Kram Maud

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja vem skulle inte vilja ha ett växthus , mmm och gärna med tillhörande trädgårdsmästare ;-)
Jag är så duktig på att börja stort med olika trädgårdsprojekt , men sedan blir dom inte så självgående som jag hoppats . Men nu när vi flyttar kommer vi få en överskådlig trädgård , där vi nog inte ens får rum med ett växthus .
Vilka fina inköp du gjort , hur gtt ska det inte lukta om den stora rosmarinen !
Ha det gott !
Kram/Lotta

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Åå så inspirerande ilder,,det lilla växthuset..såååå söt!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vi måste ha varit där samtidigt!!!
Så synd att jag inte visste...då kunde vi ha hälsat på varandra...
Vi var också där när de sålde ut på söndag em. Vi köpte en bamsestor magnolia...Det behövdes tre killar för att få in den i bilen!!!
Kram
Marie

Anonym sa...

Gaah,sicket växthus det gröna *vill ha* Och det lilla du fick med dig hem..*vill oxå ha*
Kram
R