fredag 2 maj 2008

Gjutjärnstassar

Ja, så var det min tur att anta utmaningen om dessa köp... Kommer ifrån Pernilla med bloggen Lyckohem. Mitt bästa tror jag måste blir detta gjutjärnsunderrede. Står på vår veranda & möter mig varje dag! Inropat på en auktion för säkert 12-13 år sedan. Det blev ganska dyrt med mina ögon sett på den tiden, 700 kr tror jag. Men oj, vad vackert det är! Har inte heller sett något liknande sedan dess.
Mitt sämsta köp... jaa, det är nog en hel massa växter som jag tror ska klara av vårt klimat, hur många som helst dör bort för mig eller blir små & ynkliga...


Det här är i vilket fall som helst mitt senaste inköp, 2 rejäla gallerurnor från vår lokala inredningsbutik Kanel & Änglar. Pryder sin plats på vår veranda.

25 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Åh så vackra tassar - jag blir alldeles till mig - värt varenda krona. Ha lika dåligt omdömme när det gäller växter.
Supersnygga krukor - så shoppingsugen jag blev - tur man har egen affär!


Kram Maud

Tvert-om-tanten sa...

Så det var der Sokrates havnet!
Har Klarälven steget ytterligere? Glomma har visstnok gått litt ned nå, det er bra, vil ikke ha storflommen-95 i reprise...
Ha en fin uke!
Klem

Jes/Vita villa vila sa...

Vilka härliga bilder på härliga saker!!!

Jes

Mitt Egnahem sa...

Snygga planteringar! Du har bra musiksmak också!!! MVH Mitt Egnahem

MiaMaria sa...

Helt fantastiskt, skulle gärna få bo här hos mig också....så vackert.
Även krukan är ju en fröjd för ögat!

HA´det så gott i solen!
Miamaria

Lilla Blanka sa...

Åh vilket fantastiskt underrede!!!
Tur att du köpte det trots priset..annars hade du npg ångrat ihjäl dig. Ibland är det ju så, man tycker att nåt är för dyrt..men efter ett tag har man "glömt" priset och glädjs bara åt sin vackra sak :)
Kram & grattis i efterskott förresten!
Mia

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja , schizofreni var ju ett passande ämne att plugga in ;-), ha ha , precis vad jag lider av just nu !!
Ja , inte behöver jag bli avundsjuk på din maj alltså , skönt !! Men kan nån förstå hur det blir så här ??
Underredet var ju som ett dyrbart smycke , trots priset !! Kul när man hittar något som hänger med , länge . Vi har ett symaskinsunderrede som vi försöker hitta en passande skiva till . Mannen provade med ek , men , hmmm de blev lite klumpigt :-)
Ta det lugnt nu , eller så gott det går !!
Kram/Lotta

Annika sa...

Boret var jättesnyggt och värt priset. Kul med ett som inte är så vanligt. Hittade ett som hade varit skomakarmaskin. Det var lite bredare än ett vanligt symaskins. Krukorna var ju också fina och blommor köper man ju utan att kolla zon. Dom är ju så fina. Kram Annika

Mina projekt sa...

Förstår att underredet är det bästa köp - det var jättefint!

/Karina

Anonym sa...

Superfina grejer!
Och blommor är inte jag bra på heller...

Bergagårdens Lina sa...

Fina planteringar! Jag har inte vågat plantera nåt ute än, men till helgen kanske? I veckan har det tyvärr varit lite minusgrader på nätterna.

Ja, Åhlens har ofta ganska bra saker tycker jag, särskilt mattor. Jag har köpt flera olika trasmattor och ripsmattor därifrån :)

Broarne sa...

Hej
Länge sen jag tittade in här, underbart litet fin fat du fick av sonen, såna där presenter får man bara under en kort tid i livet...
AM

Piondröm sa...

Så underbart underede!! Tänk vilken investering det är att köpa vackra gamla saker. de är unika och kanske därför tröttnar man aldrig på dom. Men mest unikt var det vackra ljusfatet som din son gjort i slöjden. Så otroligt fint vad duktig han är.

Varma soliga hälsningar Carina

Elin - Ett Hem sa...

Hej! Vilka fina gjutjärnstassar. Tack så mycket för tipsen, har inhandlat sandpapper så i helgen ska jag börja med stolarna.
Ha det bra i sommarvärmen!
//Elin

Maria renoverar sa...

Hej igen!
Växtbytardag i din trädgård låter ju underbart! Vilket initiativ.
Lyckat till!
Hälsn MAria

Mjuka sa...

Så vackert underrede. Helt underbart!!
kramar från Malin
Trevlig pingst

Tvert-om-tanten sa...

Hei!

Vil bare ønske deg en god pinsehelg i det fine været!

Klem

Karin Lindström sa...

Hej!
Vilken trevlig blogg du har. Har tittat runt lite och hittat massor av fina bilder. Jätte vackert bord, men jag har även sett mycket annat vackert. Kommer gärna tillbaka och tittar mer.

vårhälsningar/karin

Anonym sa...

kanske

linnea-maria sa...

Tjoho. Jag har ärvt en symaskin men den kommer jag nog inte göra sådär med. Däremot brukar de säljas för en struntsumma härikring och då blir de finfina trädgårdsbord. Ditt gjutjärnsbord är jättefint! /linnea-maria

♥ Pia... sa...

hej..ja du det var vackra tassar:)...grattis i efterskott..."bara" 39!!??..så skönt.....så du är från Kanel och Änglars trakten..den affären har jag finkammat några gånger:)..åker runt lite då & då till affärerna som sträcker sej en viss radie från min trakt...samt att man förstås passar på att hälsa på vänner och bekanta /släkt..och i F-haga..där finns min morbror:)...ha de så skönt...födelsedagsskorna är sköna va:)...PIA

♥ Pia... sa...

hej igen...eller rättare sagt föreståndare på bolaget:) om du varit där nång ång:)

Jenny Oak Fae sa...

WOW ! Vilka vackra urnor!!!

Roligt att du gillar musiken jag valt till bloggen : ) Jag har inte hört talas om de artisterna du nämde , men ska helt klart kolla upp dem!

Kram, Jenny

<3

Frida sa...

Hej! Vilken vacker blogg du har. Växter är knepiga i bland.
Kram frida

Bergagårdens Lina sa...

Svar: Jo visst är sidan bra! Den ser inte så mycket ut för världen men det finns intressanta forum att läsa i! Bra för mig som är relativt ny som fårägare...bland annat :)

Ha en skön söndagkväll!