onsdag 13 augusti 2008

Den som har mest saker när han dör vinner!

Med de här ledorden så har vi varit ute på turné i Västra Värmland. 4 madamer drog åstad en tidig lördagsmorgon - Ann-Kathrin, Mia, Liselotte & jag. Här skulle minsann bromsas in på varenda loppis & antik efter vägen!


Kritska & enbart gåendes på instinkt ;) letar vi oss fram i fyndlådorna. Överst vid loppisen hos Esters café i Långserud & nederst vid Hagas lilla bod i Arvika.

Ett av alla stopp gjordes hos Nyhems Byggnadsvård i hamnen i Arvika. Här blev vi förförda av den ljuva äggoljetemperan från Ovolin som Annelie säljer. Målad på grålummpapp på vägg , underbar lyster! Det blev till att åka hem & blanda pigment till en linoljefärg i en varmgrå nyans för den var så fin.

Hem T gårn i Kortlanda, Charlottenberg. Efter att ha sett reportaget i Vakre Hjem så var ju förväntningarna inte så lite högt ställda kan jag ju lugnt säga.


Men ni kan ju själva se utav bilderna att jag inte blev besviken. Den ljuva rosa nyansen ihop med zink & rufft tycker jag är så vackert.

Bilderna är tagna för att förmedla känsla inte skärpa ;)


Att sitta inne i cafét mitt inne i butiken gjorde att man fick ro för själen & bara ville ha mer & mer av allt det sakrala.
Hemma var vi inte förrän mörkret började så sakta att sänka sig.
Tack för en underbart trevlig dag mina medresenärer! Snart gör vi väl det igen...?

17 kommentarer:

Annika sa...

Ser att ni "gjort" mina hemtrakter.... fina ställen ni varit på... kommer själv från den härliga färgbutiken just nu o har beställt färg till min köksdörr.... grå, röd, svart.... färgglatt javisst men jag är ju en färgglad människa.... Kram Annika

Anonym sa...

Hej!Och tack för senast! Det var mycket trevligt att botanisera på
alla ställen.Glasburken jag köpte för en tia hos "gubben" blev perfekt i badrummet till att ha badsalt i...vore roligt om detta blev en årlig tradition!
Meddela också tid för den där andra
loppisen ni pratade om!
Liselotte

Anonym sa...

Tack själv för genomtrevligt sällskap. Det var en behövlig ledighetsdag med mycket inspiration och skön gemenskap - Tycker absolut att vi skall göra fler "jänteturer" av detta slag.
Mia

Lilla huset på prärien sa...

Åh, dit skulle jag vilja åka... Hem T Gårn... man blir helt kollrig av bilderna i tidningen. Vad kul ni måste ha haft det alla tjejer tillsammans!

Kram Jenny

Viola sa...

God morgon, vilken härlig loppisresa, och du så bra. Har en god vän från Arvika och vi ska bege oss på en så tur upp till hennes landskap framöver. Toppen med alla underbara tips jag fick här, tack för det. När får man se fynden, för det blev väl några. Ha en bra dag, Viola

Kallholmen sa...

Oj vilken mysig dag.Tyvärr så är ju avstånden lite längre här uppe i norr så skulle vi åka på en tur så måste vi nog vara borta flera dagar för att komma till fler ställen en ett.
Jätte fina bilder.
Kram malin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

åååh! Har du varit på Hem T gårn? Dit skulle jag verkligen vilja åka. Läste ju om den i Vakre hjem.
Förstår att det blev mycket gasande och bromsande på er tur!
Kram
marie

Granne med Selma sa...

Åhhhh, ser ut som en resa helt i min smak!
Vill åxå till Hem T Gårn:-)
Kram Sussie

Tvert-om-tanten sa...

Hørtes ut til å ha vært en alle tiders tur! Det ligger en utmerkelse til deg inne hos meg!

Klem

hemtrevnad marie sa...

Det var en trevlig tur!!!
Får väl ta sig en svängom i Värmland snart...det är ju inte så lågt bôrt!!
väntar mä spänning på att få se fynden!!
kram

Mitt Egnahem sa...

Tack själv! Apropå mina fina dr.martens-sandaler- ser du att dom är fulla med FÄRG-prickar. Jag inser alltid för sent att ooops, nu hamnade det visst lite färg där... oj hade jag den på mig... Jaja. Ska försöka m linoljesåpa. Enda sättet att folk får veta att man finns, är tydligen att synas i tidningen... Inte min starka sida. Men NWT-tjejen var jättegullig. Hoppas dina beslag kommer till veckan. Hör av mig då. MittEgnahem/Nyhems byggnadsvård

♥ Pia... sa...

Hej..å så näre mej ni var..kunne ha komme in på en kôpp kaffe :)känner te allt utom långserud..det har jag missat...hagas lelle bod .är en gammal arbetskamrat te mej ...sen att ni var på min absoluta favvisbutik..hem t gårn..Mia har som sagten otroligt mysig butik..silon är så skön att sitta och ta en fika i.. hos Anneli blir man oxå väl mottagen..så trevliga alla dessa människor...inspiration har de alla å så det spritter...när jag läser och ser bilderna du tagit så ..ser jag vilka fina smultronställe det finns runt mej som man kanske tänker på..och så får man se det med andras ögon:)...gjorde ni många fina fynd då?..Pia

Kallholmen sa...

Hej,
hörde Malinprata om det roliga inlägget att den som har mest grejer när man dör vinner.....nu har jag också läst det.
Vilken höjdar dag.
Carolina

Magdalena sa...

så fiiiiiint...
jag ville også vera med...
så mycket inspiration...
kram, magny

MiaMaria sa...

Hej!

Låter som en härlig tripp...inte dumt alls med loppisar och Hem T gårn...

HA´det så gott!
MiaMaria

Noll54/Eva-Karin sa...

Vilken mysig dag ni har haft! Och Anneli min GAMLA klipp-kund! Hur går det med växthuset? Är bara görnyfiken!!

Ha det så gott! Eva-Karin/noll54

Floras Kulle sa...

Hej!
Ha, ha, andra "besatta" människor är det roligaste jag vet! Här hittade jag så många godbitar, att jag inte vet var jag skall börja... Slänger raskt in en länk, så att jag kan komma hit fler gånger. Och lusläsa.
//Annette
P.S: Den där loppisrundan låter som idealsemestern! Fnissade lite när jag läste din bloggrubrik, "flest prylar...", vi har funderat ett tag på om vi skall låta trycka den på T-shirts...D.S.