lördag 6 december 2008

Sängkammare

De senaste veckorna har vi nu spenderat med att försöka få ordning på vår sängkammare.
Linnetyg har tvättats & sytts & nubb har spikats.

En rullgardin med förlaga i 1700-talet med beskrivning ur Gysinges utmärkta handbok. Med naturfärgade snören som löper i ringar reglerar man enkelt höjden. Jag tycker det är vackert när fönsterfodren ges utrymme att ta plats & synas. Vi har valt att isolera ifrån insidan eftersom husets karaktär utifrån är viktig att bevara. Inifrån sett får vi en djupare fönsternisch.
Matt linoljefärg på vägg, bruten så att den drar svagt åt rosa, dock inte så mycket som bilden vill visa! Sängarna är ifrån 30-talet & har följt huset. Tanken var ifrån början att behålla dem i orginalskick, ljus björkfanér, men vid en närmare titt så var de i alltför dåligt skick. Jag har schellackerat dem under den matta linoljefärgen från Gysinge för att den som vill, i framtiden, inte ska ha så stora problem att återställa möbeln till orginalskick. Ett mönster som fanns i spegeln på sängen har jag kopierat & ska måla i grafitgrå äggoljetempera från

Sängbord med marmorskiva & spegelbyrå ingår i möbeln, beslag är på gång ifrån

Hallen har jag förnyat lite. Detta välkomnar oss nu. Kuddar beställda ifrån Butterfly's blogg. Ett Linné citat på den ena &

egen vald text på den andra, såklart :).
Lördagen har tillbringats hos Margareta på Sörgården.
Julmarknad i den vackra 1800-talsgården.

Några av mina alster:

LjuskransarMosskrona


Hängade ljuskrans

Eleanors julgransprydnader.

8 kommentarer:

Majas skafferi sa...

Gokväll! Och tack för igår..sovrummet ser väldigt fint ut,sängarna skulle jag vilja se mer av! Hoppas det kom mycket folk till er marknad,ni hade så mycket fint;kransarna och ljuskransen,julgransprydnaderna..& den lilla kaninen i hyacintkrukan tror jag såg igår:)??

Granne med Selma sa...

Den mosskransen vill jag bara haaaa! Det var bland det finaste jag sett! Hur har du gjort? Har sparat bilden i min inspirationsmapp. Fast undrar om det går att skicka en sån till mig...Har du en och tror du att det går? jag är helt såld på den!
Kram sussie

Majas skafferi sa...

Hej! Jo..jag sa nog fel..gå ut ur femmanhuset/Nordstan på den sidan där hållpl. heter Lilla Bommen.
Tror gatan där är Hamngatan..Gå rakt över gatan imellan ganska smala gator,.. där nånstans ligger "Kronhusbodarna". Eller varför inte fråga någon vetja!:)
Lycka till!

hemtrevnad marie sa...

Jisses så mycket fint...älskade den lilla mosskronan...en sån vill jag ha!
Ert sovrum är så vackert...fast aldrig att jag skulle våga mig på att sy 1700-talsgardiner...himmel då bleve jag aldrig klar!
Även om det är det finaste som finns!
Nä, en annan får måla, det går ju nôt så när!
Förresten behöver väl inte du nôn oäkta krans när det finns så fina äkta vara!!!!
Ha en fin tisdag!!
kramis

Annika sa...

Vilka vackra kransar du gjorde till marknaden.... hoppas att ni hade massor av folk hos er.... din lilla kik i sovrummet smakade mera.....:) Kram Annika

Unknown sa...

Nu har du gjort mig helt sjuk. Jag vill göra om så mycket nu. Rullgardiner, måla möbler, pynta.... Bra tips med att schellacka möbler man målar om. Jag är precis i valet och kvalet med ett antal auktionsfynd som sett bättre dagar. Det tar emot lite att måla en björkbyrå med zinkade lådor, tycker jag. Men den skulle passa mycket bättre i lillans rum... Går det bra att måla direkt på schellacken förresten?.

Du har något att hämta hos mig, förresten!

Mitt Egnahem sa...

Oj vilket fint inlägg! Jag skäms att jag inte svarat dig om fraktkostnaden! Jag kollar upp det, men ville du måla före jul...? Jag kan ha färgen hos mig på tisdag. Var det 1 liter eller 0,3 l? Vilka vackra skapelser du gjort. Hoppas julmarknaden gått bra. Vi har en dag kvar på vår. Visar bilder senare. Har precis fått tillbaka bredbandet efter "för-mycket-snö-på-träd-som-rasade-över-tel.ledningen" Vi bor på landet! MVH Anneli på Nyhems byggnadsvård
PS. Snygg rullgardin. Hela rummet blir så bra!!!

Mette J sa...

Oj vilken jättesöt mosskrona! Den var verkligen härlig. Mycket inspirerande sida du har.