onsdag 27 augusti 2008



Loppmarknad
gammalt & nytt
möbler - inredning - växter - böcker - skivor - diverse
Lördag - Söndag
30/8 - 31/8
11 - 16
Kaffeservering med hembakat
Välkommen till
Älvgärdet i Skived

onsdag 13 augusti 2008

Den som har mest saker när han dör vinner!

Med de här ledorden så har vi varit ute på turné i Västra Värmland. 4 madamer drog åstad en tidig lördagsmorgon - Ann-Kathrin, Mia, Liselotte & jag. Här skulle minsann bromsas in på varenda loppis & antik efter vägen!


Kritska & enbart gåendes på instinkt ;) letar vi oss fram i fyndlådorna. Överst vid loppisen hos Esters café i Långserud & nederst vid Hagas lilla bod i Arvika.

Ett av alla stopp gjordes hos Nyhems Byggnadsvård i hamnen i Arvika. Här blev vi förförda av den ljuva äggoljetemperan från Ovolin som Annelie säljer. Målad på grålummpapp på vägg , underbar lyster! Det blev till att åka hem & blanda pigment till en linoljefärg i en varmgrå nyans för den var så fin.

Hem T gårn i Kortlanda, Charlottenberg. Efter att ha sett reportaget i Vakre Hjem så var ju förväntningarna inte så lite högt ställda kan jag ju lugnt säga.


Men ni kan ju själva se utav bilderna att jag inte blev besviken. Den ljuva rosa nyansen ihop med zink & rufft tycker jag är så vackert.

Bilderna är tagna för att förmedla känsla inte skärpa ;)


Att sitta inne i cafét mitt inne i butiken gjorde att man fick ro för själen & bara ville ha mer & mer av allt det sakrala.
Hemma var vi inte förrän mörkret började så sakta att sänka sig.
Tack för en underbart trevlig dag mina medresenärer! Snart gör vi väl det igen...?

fredag 1 augusti 2008

Hallonbullar

Varmt & luften fylld av getingar. Kanske inte de mest idealiska yttre omständigheter för att baka kletiga hallonbullar... Men Eleanor gav sig inte utan ville så gärna testa detta recept som vi hittade i senaste Lantliv.

Mmmmm helt i min smak & så vackra. Eleanor tyckte dock att de var en aning för syrliga - vuxenbullar - alltså mer till mor!

Snart, snart gläntar vi på dörren till Eleanors nya rum. Det är ett tag kvar men får jag några dagar till på mig så kanske jag kan slutföra en del....