onsdag 11 mars 2009

Thalictrum Minus

Första sådden!
Faktiskt. I år blev det bara en ynka perennafröpåse :( ... eller... :) !

Stor kustruta. Inköpt hos Konnässörsklubben, Göteborgs Botaniskas frösamlingar. Ut med byttan & skottade över lite snö. Thalictrum minus vill ha lite kyla för att gro. Hoppas det räcker med den kyla som är kvar i mars. Har andra sorters rutor i trädgården som jag tycker mycket om så jag blev nyfiken på den här. Tro nu för all del inte att detta är det enda jag tänker så! Men jag låter det bero tills i slutet av månaden. Dessa fröer kommer ifrån Konnässören & Rara Växter.
Nicotiana (Sanderae) 'Perfume Blue' ska jag ha i närheten av verandan & uteplatserna för doftens skull & för den himmelska färgen.

Ipomoea Purpurea 'Da Capo Light Blue'
har jag tänkt ska klänga upp i taket på växthuset i kedjor... Sån är jag :). Planerar för vilka växter som ska klänga, innan kittet ens är i närheten av att vara färdigknådat!
Utanför växthuset har jag luktärtspyramider. Vissa år är jag så sparsmakad med färger. I år är inte ett sådant år (kanske har något att göra med mitt besök hos ett visst tapetmakeri ...) nu behöver jag blåa toner med ett inslag åt det röda.
Lathyrus Odoratus

'King Size Mid Blue' 'Blue Danube'

'Cream Ripple'

'Beaujolais' 'Mrs R Bolton'
I år har jag dragit in rejält på fröerna. Så här års brukar jag ha ett rum fullt med byttor med frösådder under lysrör. Energin i år ska istället läggas på växthuset! Men några påsar med fröer att direktså finns ju i mina gömmor såklart & det finns ju faktiskt plantor att få tag på också, fram i maj ;).

7 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Vad det är underbart med luktärtor. Om jag blundar så kan jag nästan försvinna tillbaka till min barndom när mamma bad mig att gå ut och klippa av några luktärtor och sätta i en vas på bordet.
Dessa bedårande pastellfärger och den helt ljuvliga doften....
Det är verkligen något av det jag kan sakna nu när jag bor i lägenhet.
Lycka till med sådden :-)
Kram Mia

Annika sa...

Åh vilka skönheter du visar bilder på......kan riktigt känna doften.... alltid lika spännande att vänta på de första små gröna bladen som kommer ur den svarta jorden.... här är det magert med sådd..... det får räcka med de väckta pelargonerna.... men de växer så det knakar iaf.... Kram Annika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vackert, tittar man inte ut kan man sitta och drömma lite över dina bilder. Det snöar säkert hos dig också, hu...
Ha en bra helg
Kram till dig
AnnaMaria

Majas skafferi sa...

Hej! Det lät avancerat,det där med snö över sådden..hoppas det går bra! Stiliga planer för trädgårdsfägring f.ö! Själv åker jag till kolonilotterna i maj och förköper mig på sånt andra har sått :) /Ses kanske på museet!?

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Wow, har du redan börjat med sådden?! Jag är inte så bra på det där så jag vet inte när det är dags. Har beställt fröer men frågan är när de hamnar i jorden?! Är alltid optimist..
;-)
Ha en bra vecka!
MARIA

Karin Lindström sa...

Hej!

För mig så känns det som jättemycket! Jag förgror aldrig tyvärr, men skulle nog tycka det är trevligt.

Vilket härligt studiebesök. Där skulle jag oxå trivts. Vi har ju deras tapeter i nästan alla rum! och vilket underbart kök ni har måste jag ju säga! Så många fina detaljer!

Ha det så bra!

Kramar
Karin

Citroner och Maränger sa...

Hej på dej!Ser att du sår vackra blommor..en annan hoppas ju att många i trädgårdsföreningen får alldeles för mycket plantor över:)Har inte hunnit så något än jag.Joo,jag har sått ogräs till sköldpaddorna.maskros,fibblor,fodervicker,knölklocka,åkervinda o vägsenap är några av dem.Tror du det går att ta med några sådana till växtbytardagen? hahaha MvH Partylite-Charina