torsdag 14 maj 2009

Äntligen - sladden är återfunnen!

Under mitt besök i Mariestad ägnade jag mig åt uppmätningsövningar - man sätter upp lod & tar ut våg med enkel teknik (genomskinlig slang med vatten i) & ritar sedan upp huset stock för stock, bräda för bräda, ev spik för spik beroende på vilket syfte du har med uppmätningen.
Men jag hann även med en liten avstickare tillsammans med min kursare Harriet & vi besökte Butik Drängstugan som ligger en bit därifrån, i Horn.
Trots GPS så var det inte helt enkelt att hitta fram (kan ju bero på mitt eget lokalsinne också...) men vi blev guidade per mobil & speciellt för oss så öppnades butiken.
Den ligger i det vackraste av landskap. Har du vägarna förbi Mariestad eller Skövde så ta en sväng förbi Horn, du blir inte besviken!
Butik Drängstugan har en blandning av utvalda gamla föremål & möbler, ny inredning & KLÄDER. Underbara kläder! Bl a av märket Cream.
Jag unnande mig en ljuvlig klänning till mitt kalas :)
Av min mormor fick jag detta vackra halsband ifrån Beth Quinn. Texten innanför glaset i berlocken lyder "Junk chic".
Nu är det livat i hagen!
De har fått tillökning i granngården.
Eleanor, Edward & jag var & tittade på de 55 lammen.

Underbart söta!
Lammfoton av Eleanor.

4 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Arrrrgggghhhhhhhhhhhh.......
Milde tid - vilken klänning! Den är så vacker! Tänk ett sådant halsband önskar jag mig också. De verkar vara jättefina och motsvarar så en bild jag haft i mitt huvud under så lång tid på smycken som jag själv vill göra. Så helt plötsligt såg jag dem på en blogg - som hämtade från min inre inspirationsbank. Som det kan bli. Ibland önskar jag verkligen att jag bara kunde sitta och skapa och få ut alla dessa idéer som föds och bilder som jag ser på det jag vill skapa.
Kanske ett litet skrap på en trisslott och - VIPS så kan min dröm bli sann!!!!!!
Det lät så spännande det där med mässan. Har ju mycket omkring mig, men det väckte nyfikenhet det där. Vad är det och vad skulle i så fall min roll bli?
Åhhh så glad jag är för dig och din klänning o halsbandet. Du kommer bara stråla alltså!!!!
Kram Mia

Annika sa...

Vilka snygga grannar!!!! o klänningen sen... urtjusig.... passar ju Madam Af Älfgärdet perfekt kan jag tänka..... Kram o trevlig helg.. Annika

Majas skafferi sa...

Hej! Jättefin klänning och halsband! Ska neråt Skövde snart faktiskt,synd att affären bara har öppet söndagar..hur går det, har du tid på lö.f.m för ett besök på kolonilotterna?

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Nu är det dags för avslutning i vårteckensutmaningen. På måndag kör vi Grand Final och jag kommer att lägga ut allas adresser i ett inlägg och uppmana folk att gå runt och titta på finalen. Det vore jättekul om du ville göra ett avslutningsinlägg och visa hur långt våren har kommit hos dig!
Kram
Viveka på Humlebacken