onsdag 27 maj 2009

Förförd? Icke!

I det buckliga gamla spegelglaset kan man se hur solen förföriskt skickar in sina strålar genom glasbalkongen. Men här låter vi oss inte luras! Det blåser STORMVINDAR ute. Det är inte alls så varmt som den vill få oss att tro.
& madam, hon sitter mest på sin vindskammare & skriver på sitt arbete som ska presenteras nästa vecka.
Under hela våren har jag sökt efter ett överkast till vår rosa sängkammare - utan resultat. Har tänkt mig något med svarta eller gråa ränder. Men så ramlade jag på detta; vitt med små rosa prickar till ett mycket överkomligt pris & tycker väl att det kan få ligga där & rosa sig under sommaren åtminstone.
Men jag har inte gett upp tanken om det randiga. Det kommer till mig när det är dags ;).

Inför ett bröllop förra sommaren så hittade jag denna sjal i en hantverksbutik. Den är i tunt petrolfärgat mohairgarn med tre små vita virkade blommor.

Den har t o m ett namn:
Vitsippsbacke!
Som gjord för mig & min vitsippsälvslänt!

Återgå till arbetet! Ahora!

9 kommentarer:

Strömkarlen - Vitavillan sa...

Hejsan!
Vilka fina bilder du visar!
Kul att du gillade bilden som jag la in på lusthuset!
Jag har uttryckt mig lite luddigt om min butik,men det är ingen gårdsbutik utan den ligger centralt.
Vi säljer heminredning,kläder,möbler samt lusthus i olika utföranden,som kan ses på bilden.
Jag skall lägga in en bild på butiken snart,så man även kan få ett hum om hur den ser ut från utsidan
Kram Marlene

♥ Pia... sa...

Aahh..vilka förföriska bilder:)..hihi...skämt åsido..int är detnåt vidare varmt ute nää..men sommarvärmen kommer te helga..då vi har kalas..vilken fin sjal..och sovrummet såg mysigt ut med quilten och de fina sänggavlarna..tror att en sån där quilt som du beskrev skulle passa perfekt där hos dej..skulle inte säga nej till en sån själv....ha de gött..
kram..PIA

Unknown sa...

Härliga bilder. Tycker så mycket om mohair och sjalen ser jättehärlig ut, så tunn men säkert värmer den lite ändå. Och de små vitsipporna gör ju det ltie extra.

hemtrevnad marie sa...

Nä, inte har vi dä varmt så en vell vôrt ute en gång!!
Fy hoggartn här blåser det stôrm...igår blåste smidespaviljongen sönder??!!...efter att ha stått uppe i många år året runt och överlevt diverse stormar!
Nä, bäst att hôlla sig på kammarn, haha!
Vilket fint överkast du fyndat!!
Har samma problem i mitt rosa sovrum...svårt att hitta vad man vill ha..gillade verkligen tavlan över sängen också...ursnygg!
kraam

Lillebeth sa...

Hej o tack för din fina kommentar. Rosenbockrot ja, den har jag sått flera gånger både vinter o vår. både i kyla o värme men icke. Det blir inget. Nu ska jag försöka en sista gång ochså inom några dagar. Jag är förtjust i den och funkar det inte att så den så Köööper jag en. Så det så. Himla fint du har det. Gillade speciellt den långa vedspisdelen av köket.

Granne med Selma sa...

Jag brukar ofta ha sjal på jobbet. Vi har en enooormt överdimensionerad fläkt på mitt kontor. När man sitter där dras håret upp så man nästan ser ut som en överblommad maskros ;-) I allafall nästan. Din sjal var underbar! Lycka till med arbetet
Kram Sussie

Annika sa...

Vilka fina bilder... sängöverkastet var tjusigt o sjalen..... läcker.... fyndat har hon gjort också ser jag..... vilket handfat.... hade ett litet gammalt som vi skänkte till ett skolmuseum ifjol.... de renoverar tidsenligt.... kul att kunna bidra men visst sved det i sparatarmen....:) Kram Annika

Inspiration i vitt sa...

Tack snälla du för din rara kommentar hos mig, jag blir så glad vet du.
Ditt överkast passade fint där och var så sommrigt vackert och sjalen med, mysig att svepa om sig.
Jag är så glad för din skull att du fått ett glädjande besket och vilken känsla att få veta att man är frisk när man går och väntar.
Kramar till dig/ingela.

Ovala drömmar sa...

Vilken ljuvlig sjal! Förstår verkligen att du tycker om den, jättesöt.

Ha det så bra! Kram Veronica