onsdag 10 juni 2009

Funderingar bland rosor & tegel

Så är man klar då med Kulturvård & byggnadsvårdskursen vid Göteborgs universitet. Så tråkigt!!!
Det har varit ett så fantastiskt inspirerande år.
Jag vill ha mera!!!
Efter varje tillfälle har jag varit så intill explosionsgränsen full av inspiration & idéer.
Besök på bl a Mölndals Kvarnby, Lim & Handtryck, Forsviks bruk, Skansen. Föreläsningar av passionerade människor om mur- & puts, fukt, insekter, stilhistoria, byggnadsteknik & byggnadsmaterial m.m.
För att inte tala om vad som händer när vi likasinnade kurskamrater kommer tillsammans & börjar diskutera byggnadsvård!
Vi har lovat varandra att ses i sommar. Hemma på Älvgärdet.
Längtar!
Färgerna ifrån Forsviks bruk känns som om det skulle kunna vara färgerna till mitt växthus. Den gröna kanske något mera bruten med vitt. Färgen på min gamla trädgårdstol som Eleanor sitter på är kanske mera åt min tanke. Kromoxidgrönt i vitt.

Vitt är ju alltid klassiskt & så snyggt på ett växthus & ihop med vårt hus. Men kromoxidgrönt är också en kulör som passar bra in i tiden med huset. Sen kan man ju alltid se det ur den synvinkeln att alla luftföroreningar o dyl syns mycket mindre på grönt ;).
Ena väggen i växthuset ska muras upp lite högre. Jag tänkt mig en järnkamin här att tända en eld i tidiga vårdagar & sena höstkvällar.

Min mor har en liknande som hon inte alls har någon användning för.... jag har bearbetat henne ett tag nu så jag tror det går vägen.

En beställning ifrån Cedergrens landade här häromdagen:
Princesse de Lamballe
Maxima
Chloris
Belle de Crecy

Honorine de Brabant

Bilderna är hämtade ifrån den ypperliga Roslistan.
I 40-årspresent fick jag av svärfar bl a 2 dagars arbetskraft för valfritt utfört arbete. Eftersom svärfar Hasse är en riktigt grävling så tänkte jag att han skulle få utöka min rosenträdgård runt växthuset. Här är riktigt usel & näringsfattig ler/sandjord så det är mycken arbete för att få jorden bra. Han är sorten som går ut & börjar dagen i trädgården vid 7.00 så jag tror han får mycket gjort ;).

7 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej!

Åh det låter så spännande med din kurs, förstår att det känns lite vemodigt nu när den är över.

Fantastiska rosor! Det finns ju såå många sorter. Jag är väldigt fäst vid de gammeldags väldoftande rosorna, och såklart klassiska New Dawn och Flammentanz. De du visar är jättefina!

Rosensalt gör du enkelt genom att varva rosenblad (kronblad) med grovsalt. Saltet suger upp de essensiella oljorna och doften bevarasw i saltet. Förvara i te x gammal glaskonserv, och sniffa på när allt känns tungt en grå novemberdag.

Kram
Mia

Interiörboden sa...

Hej!

Åhh, så kul det lät med din kurs!
Jag kan tänka mig att du kommer att sakna den lite :)

Och vilken bra present du fick av din svärfar!
Den gillade jag verkligen!!
:)

Nu vet jag vad jag ska önska mig, arbetskraft :) hihi!!

Ha en jätte bra helg!
Kram Sandra

Merja sa...

Vilken kanon present!
Så fina rosor du beställt. Det har jag aldrig provat än...

Citroner och Maränger sa...

Hej på dej!Så smart present du fick!Verkligen smart!Håller fortfarande på med sjuka hundar här.Ingen ände på eländet..Brukar allt spana lite hos dej när jag passerar...

gamlamejeriet sa...

Förstår verkligen att du kommer att sakna din kurs. Verkar verkligen kul!

Vilket bra tips med roslänken; har inte beställt några växter så. Måste genast in och titta.

Och vilken kanonpresent; det måste vara något av det bästa man kan ge bort. Det ska jag nog också önska mig!

Ha det gott!

Rummet för välbefinnande sa...

Vad härligt med en likasinnad - som känner den där speciella magin med vissa tolkningar! Ja, jag känner klumpen i halsen varje gång. vilken sångare!
Ska ta och lyssna på dina tips också, tackar!
Hoppas ni hade bra igår och jag känner ju vilken tur det var att jag inte hoppade på det. Då hade jag nog slitit ut mig som du säkerligen förstod med en gång - och som jag fick tänka till lite extra på *ler*
Alltså, de där rosorna är helt magiska. De är så vackra så jag tappar andan. Vill absolut ha sådana vid mitt torp. Du vet inte om något hus/torp som jag kan hyra väl?
Nu ska kreativiteten gödas så den får froda ohämmat "fniss"
Ha det så gott och njut nu av din "arbetskrafts-present"
Kram Mia

Annika sa...

Kan tänka att det blir tomt nu när kursen är slut men tänk vad mycket du fått....... ett växthus i tegel o grönt låter ju som en dröm.... här finne ett i närheten som har murad tegelmur ca 70 cm upp o sen fönster med spröjsar.... har sneglat o dreglat sen det byggdes...:) skulle ju inte ha det att odla i men som ett extra litet rum i trädgården.... skulle också jättegärna vilja en "grävling" till hjälp... min sambo har ingen lust för det här med jord o spadar... kan inte förstå....:) o ibland behöver man ju hjälp....:) det är ju så tungt.... ska ta o höra om det kan finnas nån lite grävglad man nånstans kanske...:) Ha dä gôtt nu så här i messômertia... Kram Annika