fredag 21 augusti 2009

Byggnadsvårdare på besök

Imorgon får jag fiiint besök :). 3 av mina kurskamrater ifrån Kulturvård- & byggnadsvårdkursen kommer till Värmland & Älvgärdet. Funderar på vad som kan passa, Fröding eller Selma...? Förmodligen något gammalt 1600-tal :)

Vi har tagit alla tillfällen som givits att försöka ge vårt hus en prägel av att vara mer "på-gång-att-bli-färdigt" än någonsin. Alltså måste man ibland måla med penseln i ena handen & vinglaset i den andra ;).

Men vi kom inte längre än så här... Inga foder än. Fast all panel är uppspikad! & minst ett lager grön umbra i vitt har strukits.
Så helgfriden får lägga sig & i tankarna har vi att vi åtminstone kan mysa lite på balkongen.
God Helg!

11 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

Hej, tack för din rara kommentar ang boken, jag blir så glad.
Så kul att det kommer kurskambrater till dig och ditt fina hus, hoppas att ni får det trevligt.
Kram på dig/Ingela.

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Jaha det är vinet som fattas , det är väl därför jag aldrig kommer igång med ngn målning !
Va mysigt ni får där på er balkong , det blir nåt det att sitta och dricka vin på sen ...om det finns nåt kvar ;-)
Ha en fin helg !
Kram/Lotta

Butik Östergården sa...

Vad kul att du gillade kläderna!
Det var svårt att bestämma vilket märke man skulle ha. Men det känns som deras kläder är så bra för att allt passar att ha tillsammans.

Jag har varit inne hos dig förut jag känner igen ditt fina hus. Vad kul att du gillar byggnadsvård. Själv har jag blivit så intresserad av det sen vi flyttade ut hit på gården. Vi har verkligen försökt att ta vara på det gamla i vårt hus. Vi använder bara linoljefärger i huset.

Vad mysigt och fint du har skapat i ert hem. Hoppas du får en riktigt trevlig helg med dina kompisar.

Kram/Helen

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon. Du bor så vackert, erat hus är så himla fint. Både inne och ute. Det är mycket jobb ni gjort. Roligt med besök idag. Och kul att du är med i min utlottning. Ha nu en bra helg.
Kramar AnnaMaria

Majas skafferi sa...

Hej! Intressant måleri-teknik du använder, "vin-tekniken" :),skämt åtsido, ska höra med Mia om en sakletar-tur framöver! Ha en trevlig helg!

Viola sa...

Hejsan, vad roligt att höra av dig och tack för rara hälsningen..det var ett tag sedan sist..nu måste jag in framöver och ha koll på din blogg igen...det har hänt så mkt hos er och härliga projekt som är på g...gissa att du kommer att höra av mig framöver...hoppas helgen varit bra , kramen

Mitt Egnahem sa...

Haha, det där med vin o pensel känner jag igen... Men vad KUL att du kommit in på utbildningen (MEN förstår om det är mkt ångest att bestämma sig...) Lyckalycka till m beslut o fiint besök. Men dom är säkert snälla o ser allt ni HAR gjort... Och vilken underbart frodig trädgård du har. MVH Mitt Egnahem

Annika sa...

Nej nej inte ångest..... nyfikenhet.... o vad kul att du kom in.... hoppas allt fixar sig o du bestämmer dig för att hoppa på.... vilken utmaning.... ja jag är totalförälskad i min gula dörr...:) den lös upp allting.... nu får vi se under vintern vad jag kommer fram till för färg på fönstren...:) som sagt jag äääär en funderare...:) nästa hål är på G o imorrn ska det snickras mera.... vill ha alla 4 hål fönsterfyllda före vintern.... sidorna har ju redan fönster men de ska bytas ut så det får vänta till te vårn.... man hinner inte allt... tyvärr...:) sen måste jag ju fundera hur jag ska ha det innvändigt också... vilken vinternöje...:) Kram Annika

Skatan sa...

Skön kombination - vin och pensel :) Det gillar jag!

Jag önskar en fin helg. Lagom lugn. Med lagom mycket färg...

Anna

MiaMaria sa...

Hejsan!

Men vad ni grejar...och växthuset ser ut att bli TOPPEN!

Ha en skön vecka....
MiaMaria

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, du må tro att det gått fort det här....
Tanken har ju mognat i mitt huvud också har jag tänkt att om någon kommer in och vill köpa affären så är det dags att gå vidare. Så kom det en tjej i juli och var intresserad och då förstod jag att jag ska kliva vidare mot nästa livsdröm. Ibland kommer det till en sådär och då är det bara meningen.
Nu hoppas jag att huset kommer också så jag kan få iordning på boende, verkstadslängan och skrivarstugan.
Hoppas inte det dröjer för länge innan vi ses igen.
Sköt om dig nu och ha det så bra på kursen.
Kram Mia