tisdag 5 april 2011

BlåttBehöver bara slå ner rumpan här i några minuter & slå upp en tidning så är jag igång. Hänförs för ögonblicket av allt ljust blått/ljust turkost. I Vakre hjem läser jag om färdigbruten utländsk kalkfärg (dyr också...) & undrar stilla om det verkligen kan fungera så som det påstås, färgerna ser otroligt vackra & skira ut men blir det verkligen så...? På alla material...?Kalkfärg är ju annars en otroligt billig färg & nog måste man väl kunna blanda till den själv...? Ska ta med mig spörsmålen till experten på kalk vid universitetet så återkommer jag om det ;).

I höstas blev jag överrumplad av vintern & snön. Mina perennasådder som jag tidigare vårdat så ömt blev kvar ute i sina krukor ståendes på marken! Stackare...Häromveckan kröp snötäcket av dem & jag var bara tvungen att låta någon enstaka följa med in på balkongen för att se hur det hade gått, etiketten hade åkt bort så vad det var hade jag ingen aning om. Men så tittade jag till den idag... & titta vilka härdade små söta rackare! Rabarbern som jag tänkte ha i växthuset framöver har överlevt!

6 kommentarer:

Mafalda sa...

Jag verkligen älskar din stil och ditt sätt att intreda på. Man blir så sugen att flytta till en större lägenhet och börja inreda en massa själv :)

Norrfrids Eija sa...

Naturen överraskar oss ibland! Jag glömde mina rudbeckia sådder i växthuset när kylan slog till och hade inte samma tur, tyvärr. Men de går att så om, man får lära sig av misstagen!
Eija

Annika sa...

Underbara färger blått o turkos...... är ju en blå person jag o i inredning blir blått så fräscht.... väntar spänt på vad du får reda på om kalkfärgen.... o visst är naturen förunderlig.... härligt att plantan överlevt... ska kolla i källaren snart om mina övervintrare klarat sig... Kram Annika

Majas skafferi sa...

Hej! Blått och turkos är snyggt! Hoppas du får svar ang.´färgen.
Apropå tidigare inlägg: hade inte din livskamrat invändningar mot att det kommer hem mer "dret" till er? ;)
Jag tycker iofs att det var trevliga fynd du fick med dig, mycket trevliga! Är det i fortums g:a lokal du går på auktion?

Helens trädgård sa...

Hejsan!
Tack för titten in till min blogg!
Du är Välkommen!
Javisst är det underbart då man hittar frösådder från i fjol som har grott och växer fint i krukorna :=)
Ska titta runt lite i din fina blogg!
Önskar dig en härlig dag!

Ruben sa...

Rabarbern är verkligen en kämpe! Här tittar små röda bollar, eller kulor, upp ur jorden. Men, är är det långt till paj, säger mor! ;-)
Ha det gott!
/Ruben