tisdag 10 april 2012

Reclaiming

Återtagande av plantuppdrivarbalkong!
Vilket regn & rusk! Blev en aning lurad där i slutet av mars med det varma soliga vädret, tänkte att snart, snart kan det nog bli dags att skola om mina frösådder utomhus. & jag började, där i slutet av mars, med chili som växt ur sina brätten. Men så kom det ju då det här regnet och snöblasket när jag skulle ge mig i kast med resten av frösådderna häromdagen. De växer rätt snabbt de där små när jag har som minst med utrymme & tid.
Påsken innebar i varje fall att jag fick lite tid till att rå om dem.
Medan katten var borta, dansade råttan på bordet & gjorde det mest förbjudna på den numera färdiga inglasade balkongen, jag flyttade alla mina frösådder dit =O! (För att de skulle få maximalt med ljus men ändå inte ha det för varmt dygnet runt.) Detta förstår alla, som någon gång sysslat med plantuppdragning, för med sig slabbande med jord & vatten, eftersom det ju är idealiskt att arbeta med omskolning precis intill ;).
Katten kom hem, men han lät råttan hållas!

Njutbart, att få stå inne bland grönt & se ut på regn från en jämngrå himmel & bara drömma om de där dagarna som snart är här.
Jag har hittills endast skolat om Nicotiana Whisper Appleblossom - hör på namnet, vilket kulör!, och den hittills starkaste uppmätta chilin: Capsicum chinense Bih Jolokia - 1000000 scouvillegrader #?%#!!!
De här heta sorterna brukar ibland ha varit svåra att få upp men inte denna. Vet inte om jag vågar smaka ens...
+ ytterligare 5 sorters chili och tomat. Snart är det dags för fler överfulla brätten att omhändertas, med andra ord kommer balkongen att fyllas snabbt.
Hoppas på värme så det snart blir dags för avhärdning. Men vackert är det på balkongen fylld med grönt!

Inga kommentarer: