tisdag 15 maj 2012

1944

Hittade denna anvisning på en trädgårdsritning från 1944 av trädgårdskonsulent Edvard Jacobson.


Ja, inte är det konstigt inte att mina växter får kämpa för livet i mina näringsfattiga rabatter.
I min latmansträdgård tänkte jag att det vore optimalt att lägga tidningspapper direkt på gräset & sedan på med lager av gödsel & matjord. Men, men, inte går det när backen är full av kvickrot som tar sig igenom hur många lager som helst. Det är ju inte direkt så att vi har någon anlagd gräsmatta här på våra 5000 kvm. Det är den tidigare ängen av diverse ogräs (gullris, tistlar, maskrosor, kvickrot, kirskål, gåsört & alla möjliga andra ogräs) som har blivit nedklippt av min mormor & morfar en gång i tiden. Jag har alltså försökt mig på några genvägar, men inser att det fungerar inte! Bara att ta spaden i vacker hand & gräva, 50 cm djupt i mjälan...& sen lassvis med gödsel!

2 kommentarer:

Asta sa...

Kirskål har vi i mängder. Jag har dock konstaterat att den är i alla fall grön och fin!

Helena sa...

Hej!
Ang. vårpergola så brukar jag fota så att taket inte syns så väl.Det är plast lite svagt blåtonat.Vi valde det efter mycke om o men...jag ville ha likadant enkupigt tegel som vi har på huset men insåg ju att det skulle bli för skuggigt för växter o kallt för oss.
Lutningen är svag o det har funkat fast det varit ett par vintrar med massor av snö.Vi har haft lite koll men inte behövt skotta av det.
Var det nått mer du undrade nu kommer jag inte ihåg fråga igen isf.
KRAM från mig!