tisdag 31 juli 2007

Nu behöver jag råd!!!Det här är just nu vårt tv-rum. Väggarna var målade i en mörkröd nyans(från min engelska vurm....) tills för ca 1,5 år sedan när jag bara inte kunde andas därinne längre! Enligt Feng shui hade jag då alltså fått nog av den röda färgen & mitt sinne behövde något annat.Väggarna är målade med V-slip(!) brutet till creme. Nu är det dock så att äldste sonen(11 år) ska få ta över rummet (det gör lite ont i mig...). Skulle han få helt enligt önskemål skulle väggarna bli svarta med svarta foder & dörrar & fönster...! Hur kan vi möta honom????? Har än så länge bara 1 färgsättning i huvudet:
vita/creme väggar, dörrar, fönster.
svarta karmar & foder
Jag är i behov av fler förslag!
HJÄLP MIG ! ! !

19 kommentarer:

Granne med Selma sa...

Gomorron kompis! Kul att "se till" dig igen! Vilka fina inlägg du gjort. Känner igen det där med färg i barnens rum... Glömmer aldrig när Emma kom hem och sa: Mina väggar SKA vara turkos... Just turkos är ganska krävande tycker jag. Men jag åkte till färgaffären och tittade i Sandbergs tapetkartor. Sandbergs är duktiga på lite udda färger. Hittade en snygg turkos och blandade till en färg utifrån det. Nu är det ju inte lika med svart, för svart är ju liksom svart... Men kanske han kan tänka sig grafitgrå? Kunde ju bli riktigt läckert med vita foder till och nån accentfärg till? Jaadu... samtidigt är det viktigt att möta dem så gott det går i deras önskningar...Övertygad om att den "svarta perioden" ska gås igenom liksom den rosa för tjejer...
Stor kram

Granne med Selma sa...

Förresten! Vilket fint runt bord du har i TV-rummet. Är så fina tycker jag! Sofforna var riktigt mysiga åxå. Skönt med linnefärgat. Vår TV-soffa är VIT... eller VAR vit. Smutsiga sommarfötter och sommardeckare är ingen bra kombination när barnen suttit med och kurat ihop sig nära. Det värsta är att det inte riktigt går bort i tvätten...

Älfgärdet sa...

Grafitgrå är inte så dum idé. Jag skulle väldigt gärna vilja ha bokhyllan i vitt nämligen... Ska ta mig en tur till färghandeln kanske. Han behöver ju få en del att välja bland!

Skatan sa...

Oj...svart?! Vet inte riktigt vad jag skall svara dig...stackare? Angående ditt förra inlägg - vilka superfina inrop du har gjort! Synd bara på ostkumpan...Men vad fasen, det är sådant man snabbt glömmer ;-)

Ha en skön kväll!

♥ Pia... sa...

Hej...du kan väl göra en fondvägg...har sett en grafit/svart fondvägg i ett vardagsrum..men det var en tapet..såg ut som jeansliknade i mönstret..faktiskt riktigt snyggt...

Lynetmor sa...

Hei, så mye fint du har kjøpt :-)
Og barna så veldig fornøyd ut etter en dag i lekeland. Det med hvor mange mil det er igjen har jeg hørt mye i ferien he, he. Hmmm, svarte vegger. Hva med bare en vegg som er svart da.... Ønsker deg en fortsatt fin dag :-)

Anonym sa...

Hej!
Ett tips är att besöka bloggen House of Atmopsphere jag frågade henne om färgråd och fick så många fina förslag till min byrå som jag ska måla om.

Kram

johanna sa...

Säger som pia ..gör en fondvägg i svart,det kan bli riktigt fint..har samma problem här hemma med största killen,han vill oxå ha svart så det får bli en fondvägg..
kram

Nygammalt sa...

Hej! Vad roligt att jag hittat hit. Mycket fint! Kan inte vara fel att vara så kunnig i denna enorma inredningsvärld. Kollade några av dina gamla inlägg, vilken fin doppresent, så personligt. Är så roligt att få all denna inspiration.
Trevlig helg!

Granne med Selma sa...

Lycka till med aktionen under helgen! Du får ALLA saker för dig själv :-) Vi har andra planer, fast nog hade det varit roligt...
Eventuellt blir bänken i duschen färdig i morgon... grundmålad i allafall. Det är nu det roliga börjar!
Kram

Anonym sa...

Till att börja med måste jag gratulera dig till det vackra rummet!
Jag har också gått igenom en engelsk period med mustigare färger... för att nu mer och mer gå över till vitt och gustavianskt.

Det kan vara riktigt fint med en svart fondvägg, och övriga väggar och snickerier i vitt. Vi ska kanske göra nåt sånt i grabbens rum. vita hyllor med öppen rygg, och vita detaljer överlag blir fina mot en svart/grafitgrå vägg.

Kram :)

Hem och Lycka sa...

Vita väggar och karmar medan han får svarta detaljer i rummet såsom gardiner, matta, överkast, skrivbord, skrivbordsstol och sängbord.

Ankan sa...

Vilken intressant blogg jag hittade! Själv älskar jag byggnadsvård (men är arkeolog)Och oj, det där med färg och barn är inte lätt. Det finns ju väldigt mycket vackra grå nyanser, tex ottossons pärlgrå...

Ankan sa...

Förresten, måste tillägga att 1700-talsskåpet var jättevackert!

Älfgärdet sa...

Tack för alla era förslag. Ska måla upp förslagen på provväggar åt honom. Jag tycker själv det skulle vara vackert med möblerna i svart, vita foder & dörrar & bokhylla & kanske en fondvägg i grafit. Återstår bara att lägga fram det på rätt sätt....!

Betty sa...

Är själv helt såld på 1700-tals grått. Varför inte måla den vackra bokhyllan i det o sedan måla resterande väggar utom en vita. Skapa en fondvägg så att den ser ut som rå betong. Har själv gjort det i min butik med sandspackel o det blev riktigt bra , rått men ändå med en varm o gammaldags känsla.
Spännande att se fortsättningen.
Lycka till. Kramar från Betty.

Eva Agnes sa...

Så här tycker jag eftersom min son, nu 28 år också ville ha så svart som möjligt i sitt rum. Jag mötte honom inte- av oförstånd.
Jag kunde inte tänka mig svart på den tiden.
Men nu är det ju "inne" med svart.
Din tanke om att behålla väggarna i creme och måla alla foder svarta tycker jag är strålande.
Försök att få honom med på det. Låt honom ha lite svarta detaljer som inte är fasta utan lätt går att ändra.
Han blir ju äldre och då kanske han har lämnat sin svarta period.
Tack för kommentaren på min blog. Har du din mormor i livet så ska du så klart fråga ut henne om allt hon minns. Ha gärna en bandspelare så att du säkert kan få med allt.
Kan jag lägga till dig som länk?
Kramar Eva Agnes

Eva Agnes sa...

Nu har jag varit runt och kikat på dina gamla inlägg. Jättehärlig blogg har du.
Kramar Eva Agnes

atmosphere sa...

Hur långt har du kommit? Jag säger Grafit, möjligtvis en svart fondvägg, och hellre då lite svarta fråcka möbler. Om nu sonen går med på allt det här vill säga...
Lycka till och kram från Ingrid