onsdag 8 augusti 2007

Äntligen klara!

Det blir ett litet tomrum här som inte hör hemma här egentligen.....
Ja så här såg de ut, våra köksstolar. Såpad(???) björk hette det att det var. Vad är såpad för ytbehandling på en möbel kan man ju då undra. I alla fall så är de väldigt välgjorda & har det rätta utseendet i mitt tycke, förutom sitsen som är alldeles för mycket rundad. Men tanken var ju aldrig att de skulle få bli så här.... måste ju sätta min egen prägel på dem!
Efter bearbetad sits, 3 lager färg & patinering så är de äntligen klara!!! (Tyvärr syns inte patineringen nästan alls på bilden...)
Nu står det 10 stolar runt bordet!!! Jag njuter...... Skåpet i hörnet ska också få likadan färgsättning. Skulle vilja ha bordsskivan i svart för benen är också i 3% (ca) grön umbra i vitt, men mannen måste bearbetas lite först.....


Edward & Eleanor bakar muffins. Så här i sommarlovets sista skälvande veckor så måste man unna dom lite godsaker!

13 kommentarer:

Skatan sa...

Men så du har jobbat! Tio stolar sa du att det var...det tar sin tid det. Jag målade lager två i går kväll och undrar hur jag skall orka med det tredje...det är lite farligt när man bara har ett kvar och de faktiskt går att använda. Det gäller att orka slutföra! Dina blev i alla fall jättefina!

Det ser mysigt ut med muffinsbaket. Idag får jag hem min sambo och lilla skrotmaja. De har varit borta i en hel vecka och jag kommer knappt ihåg att jag är mamma...! Tänker jag på hur hon luktar längtar jag ihjäl mig. Det gäller liksom att hålla tankarna lite på avstånd : )

ha en fin dag och sitt mycket och länge på dina vackra stolar!

♥ Pia... sa...

Hej..oj du så fint det blev..är allt lite nyfiken på när du färgsätter .:) och tio stolar..då har du rymd runt dej förstår jag...söta barn och fina namn..nä nu ska jag till sunne en sväng..hej...

Eva Agnes sa...

Hej vad du har varit duktig med dina stolar. De blev väldigt fina, tycker jag. Hoppas att du kan bearbeta mannen nu så att du får måla bordsskivan svart. Det skulle bli helläckert.
Kramar Eva Agnes

Anonym sa...

Va fina dina stolar blev, och så mysigt det ser ut med muffinsbaket! Trevlig helg!

atmosphere sa...

Så fint du målat. Och så gillar jag de svarta sitsarna. Dessutom blir de bara finare ju me de används.
Trevlig helg till dig från Ingrid

Anonym sa...

Hej! Till mina arbeten i trådslöjd har jag använt sk "svart" järntråd som är 1,8 el 2mm tjock Det finns ju också galvaniserad järntråd som är ljusare, detdär är ju tycke och smak...jag har köpt den i järnhandeln. Den tunnare tråden sk spoltråd, vet ej tjocklek på den , har jag köpt i blomsterhandeln, det är sån man använder till kransar.
Ja, det är så kul, jag har blivit så inspirerad! Lycka till själv!

Betty sa...

Jättevackra stolar , vill så gärna göra detsamma med ett gammalt bord vi har. Målar du med linoljafärg ?
Kram på dig.

Anonym sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

Betty sa...

Tack för ditt svar , då kommer ytterligare en fråga.
- finns det ,som bland vanliga oljefärger ,olika mättnader såsom blank-matt ? Vad ska jag anv. mig av om jag vill få samma resultat som du fått ?
Natti , natti o sov så gott.

Anonym sa...

Stolarna blev mycket 'kaxigare' sådär! Det skulle vara superfint med svart bordsskiva till!

Mysigt att baka tillsammans! Renoveringen får ju inte ta all tid...

Kram :)

Granne med Selma sa...

PRECIS såna stolar vill jag också ha (Leksandsstolar typ eller?) Ursnyggt med svart sits. Tänk att ha 10 likadana stolar. Hur fint som helst! Jodå, nog blev det vattenparken alltid! Fast när vi varit där i 4 timmar öppnade sig himlen som var alldeles svart och världens äskskur hävde ner. Ingen fick gå upp i banorna och det var bara att åka hem Fast vi hade ju ändå varit där ett tag så barnen var rätt nöjda ändå.
Vilken fin gård din bror verkar ha. Var ligger den?
Kram

Lynetmor sa...

Så fine stolene dine ble :-)

Betty sa...

Hallå vännen.
Tack så jättemycket för all info. om linoljefärg.
Imorgo påbörjas renov. av vårt badrum o där hade jag tänkt måla mkt. med just linoljefärg.
Sedan i lördags har jag varit utan modem. Vi hade ett rejält åskväder o då gick det sönder (igen).
Lovar att kolla upp färgnr. i morgon så jag ber att få återkomma då.
Kram på dig.