måndag 2 juli 2007

Söndagens händelser

Ja, så blev det väder för muminhuset! Litet steg närmare inflyttning är dottern. På utsidan saknas räcket som jag har material till men som ska figursågas, har äntligen hittat formen på spjälorna efter långt letande i böcker & tidningar. Dörren ska också in, den är färdig men eftersom det ska in ett räcke uppe på loftet så kan vi inte sätta in den förrän räcket är på plats. Taket ska läggas med tegelfärgade shingelplattor. På toppen en liten skorsten i plåt i form av en krona.
Insidan är grundmålad, vita väggar & milt gröna foder/fönster/dörr. Golvlist saknas & en trappa/stege till loftet.
Vårt första köksbord! Har stått i ett uthus ett tag, lite halvtrasigt, men så slog det mig att det vore ju perfekt uppe på verandan. Lite lim, sandpapper & färg så ska det nog snart kunna tas i bruk!
Om man då kunde unna sig ibland att ha det som en katt...... Wilma ligger ofta i skuggan under paradisbusken eller schersminbusken eller rosorna......& bara njuter av tillvaron.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket gulligt muminhus och vilket fint bord!

Granne med Selma sa...

Oj, vilken grej! Tänk att få ett eget muminhus :-) Dottern måste vara glad.
Idag blev Kil en paviljong fattigare och jag en rikare *glad och lycklig* tack för tipset än en gång.
Kram Sussie

marie sa...

Ett sånt muminhus måste väl vara alla flickors dröm! Jättefint! Du som är byggnadsvårdare vad ska man ha för ytterdörr på ett hus som vårt från 1919. Vet inte hur originalet såg ut och nu sitter det en ful teakdörr där. Väljer mellan en m. mycket glas eller en med ett liggande smalt fönster upptill. Kram marie