måndag 15 september 2008

Säckväv & lin

Ett auktionsbesök i somras resulterade i att jag fick ett stort bylte av säckväv med mig hem - 20 kr. Det luktade inte gott om det & jag nös hela vägen till bilen. Men väl hemma stoppade jag det i tvättmaskinen & ovanpå la jag en stor klick med linoljesåpa. Lite små råtthål gick ju inte att tvätta bort men nu har jag klippt till & sytt ihop några bitar av det till ett fodral till min golvkudde.
Wilma bara älskar den!
Jag har blivit så biten av att sy nu på höstkanten! Det ska helst var det grova linet. Denna kudde har fått flytta in i Williams rum. Ritade en schablon som jag skar ut & tryckte med textilfärg på tyget & målade ränder.
Denna lampa har stått på vår vind (auktionsfynd för över 10 år sedan) med en lejongul lampskärm, passade ypperligt i mitt engelska rum då, men inte riktigt nu, så alltså har den de senaste åren tillbringat på vinden. Nu var det ju så att jag har röjt, & då menar jag verkligen röjt! Vinden blir aldrig vad den varit ;). Ner åkte lampan & jag hittade också en annan lampskärmsstomme. Ett inte fullt så grovt linnetyg fick bli lampkjol.

Rummet är bara halvfärdigt men jag orkade inte vänta, eller rättare sagt, William ville ha ut soffan från sitt rum... Så här får de stå ett tag tills det blir dags att ta tag i det igen.
Just nu ägnas tiden åt fönster!

6 kommentarer:

Skatan sa...

Jag älskar din hemmagjorda och tryckta kudde!

Mycket, mycket smakfullt.

Kram,

Anna

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Vilka underbara syfärdigheter du har !!
Jättefint , kudden med tryck ropar mitt namn ;-)
Höstkramar / Lotta

Gårdsromantik sa...

Så mycket vackert det blev av de där säckarna!

Kram Maud

Anonym sa...

Åh vad härligt med detta grova lin. Jättefina saker
Kram
Emma

Jenny sa...

Visst är det kul att sy!? Speciellt givande när det blir så där bra!

Marie sa...

Tänk vad fint det blir av enkla material! Kul att hitta något för 20 kr!

/ Marie