onsdag 18 mars 2009

Flies

Så äntligen har vi fått in en dörr till vår inglasade balkong! Kittbemängade fingeravtryck finns fortfarande kvar på glaset. Men nu kan vi obehindrat öppna & släppa in lite solstrålar & lite....
flugor!

Solen värmer snabbt upp balkongen på förmiddagen & jag blir så sugen på att slutföra detta projekt!



De saknas en strykning med ljust grå linoljefärg på fönsterbågar och fönsterkarmar. Här väntar ett mastodont jobb för rakbladsskrapan :(. 14 st kopplade bågar.


Dessa små varelser tycker också om att lapa sol här ute. De har övervintrat uppe på vinden & finner väl någon kanal att krypa ut igenom.


Så små de är men så mycket de skitar ner...


Vår, sommar & höst har jag haft verkstad här ute. De flesta rum som inte är riktigt klara blir till verkstad...

Nu ska jag städa in våren!
En kaffekopp härute vid 11-snåret är mycket njutningsbart....
Det här är mitt eller ja, vårt pågående projekt just nu, klurar lite på färgval men tror att jag har hittat hem...innan jag helt öppnar ridån för er så får ni några små glimtar....:)

14 kommentarer:

rosenskära sa...

Ett inlägg från dig är som en fin present! Jag njuter i stora drag av din bilder och ditt hantverkskunnande. Tror du har en del gemensamt med Ia med bloggen Love your homes, kika in hos henne nån gång!

Underbara beslag!

Kram/L

Millas hem sa...

Förstår att det är mycket arbete, men så himla fint det blir!
Tycker nog flugorna också! :)

Camilla

Lallis - liv och leverne sa...

Det blir kanonfint:)
Kram Lallis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är bra och fika bakom glas idag, en lite kall vind har vi fått. Det ser jättefint ut! Skrapa bort färg är väl lagom kul, men när det är klart kan du njuta av din fina balkong.
Ha en bra torsdag
Kram AnnaMaria

Anonym sa...

Vilket himla roligt arbete som ligger framför... Roligt för man ser resultat och sen kan du njuta obegränsat.

Både av rummet, ljuset och av kaffet!!!

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Va fint det blir , jag skulle göra som flugorna bara sitta där och njuta !!
Ja vad kommer det ifrån , tomma intet ibland tror jag !?!
Jag ska oxå kitta fönster här för första gången i mitt liv , har du några handfasta tips , förutom ta det lugnt när man tar bort det gamla så inte glaset spricker , för det var det första jag lyckades med :-(
Vad gör du av verkstan när alla rum är klara ?????
Ha det gott nu !!
Kraam!

Älfgärdet sa...

EnVilsen!
Men du, det lär ju aldrig bli några problem det där med min verkstad för här blir vi aldrig färdiga :D. Annars har jag verkstad i källaren men ibland(hrm...) är det lite trôkigt att gå ner dit.
Va skoj att du ska kitta lite!
Tips nr 1 framför alla andra: Värm upp kittet så går det lätt att skrapa men ta det lugnt med varmluftspistolen - låg värme (om du inte har en speedheater). Lägg en plåtbit eller en klinkers/kakelplatta mot glaset(sätt på filttussar för att inte repa!). Glaset blir då inte alls lika varmt, det är ju ofta det som gör att det spricker, om man inte slinter då :). Men man slinter mer sällan med ett uppmjukat kitt.
Lycka till!

Citroner och Maränger sa...

Hej vad kul att du kikade in hos mej! Men vad synd att du inte tål ljusen! Har du provat både de eteriska och de andra?Du vet spa serien är ju helt eterisk...Jag älskar också våra "butter" min favorit är hinoki.Finns ju ljus i samma dofter som våra "butter"... Du ska veta att jag följer ditt blivande växthus hela tiden.Och när jag åker förbi håller jaq på att vrida nacken av mej!Är så himla avundsjuk.(faktiskt avis på balkongen också...hihihi) Själv letar jag efter ett litet växthus till sköldpaddorna.Tänkte jag skulle slippa bära in dem i huset varje gång det blir lite kyligt.Kanon med ett eget växthus till dem där de kan ha "grislampa" om natten...Måste dock vara ståhöjd inuti.Behöver alltså inte vara så stort.Vet du nån som tröttnat på ett litet och ska skaffa större kanske?//Charina

Annika sa...

Suger upp alla tips om fönster som jag kan.... ska ta tag i ett mastodontprojekt nu i vår o behöver alla tips jag kan få.....våra fönster behöver en rejäl omgång nuuuuu...:( vad skönt med inglasad balkong att sitta o mysa på..... väntar med spänning på nästa projekt.... ha en skön helg.... Kram Annika

Rummet för välbefinnande sa...

Vilket fönster du.... Så fint och vad underbart med en liten "njutnings-fika" sådär.
Själv jobbar jag på för fullt nu. Går snart in på sista veckan i gamla butiken - sen blir det NYÖPPNING!!!!
Ha en toppenfin helg!
Kram Mia

Rummet för välbefinnande sa...

Åhh, det var väl ingen mardröm väl????
Ja, hoppas att du kommer att tycka om det nya stället :-)

Det är väl inte så att du ska på Roberts fest väl? Ska nämligen själv på 40-årskalas......
Kram

Vintage sa...

Ser ut att bli helt underbart vackert! Önskar dig en trevlig helg! Kram Susanne

Karin i Villa Grå sa...

Hej!

Det var ett bra tag sedan men nu är jag här igen och är bara så kär i ditt hem..! Ska gå igenom ALLA inlägg igen i kväll och trigga habegäret, ha ha!

Vi hade helt glömt bort att det är trädgårdsmässa nästa helg så vi vet inte om vi kommer iväg. Vi får se. Hur kommer det sig att inte du ska dit?

Det blir inte Arvika-festivalen för oss, vi ska se DM i Köpenhamn. Vi fick sämsta tänkbara sittplatser och måste defintivt ha med oss kikare för att se något, men det finns ingen svart marknad för biljetter i Danmark, så ofta finns biljetter kvar. Arvikafestivalen krockar med en av makens många cykeltävlingar och tanken på att trängas med en massa fjortisar i leran känns inte så himla lockande...

Ha det så bra!

Kram, Karin

♥ Pia... sa...

Di leva ..du..jahaja..det kanske är sånt besök i stan..hade inte en aning om det:)...vad du grejar och står i..själv så är jag liite lat..vill såå mycket men just nu så är jag bara LAT..men det går över snart tror jag..behöver allt släppa in våren jag med..men just nu så snöar det så vette katten ...väntar tess i mörn..tjing ..PIA