måndag 18 maj 2009

På spaning efter en vår som flytt

Det är KALLT i min del av Värmland idag. Det regnar. Klarälven kränger stor & mäktig fram här nedanför. Den bär mycket vatten med sig ifrån norr.
Dagens tillskott till Humlebackens vårspaning:
Till vindskammaren har jag nu flyttat min bloggplats. Jag öppnar fönstret & tittar rakt ner i kronorna på våra gamla körsbärsträd. Mellan björkarna kan man ana älven.
Jag blir nästan yr av alla blommor. Man kan lätt förvillas att tro att det är snö i luften!
Tittar jag åt andra hållet så ser jag vyn över den del av trädgården där växthuset är under uppbyggnad. Här råder full aktivitet om kvällar & helger. Längst bort står gamla äppelträd som så smått har börjat blomma. Tittar man lite närmre...
...under äppelträden, så upptäcker man narcisslökarna som jag platerade i höstas.
Ingen katt har vi kvar....men detta var ett ställe på gården som de tyckte mycket om. Därför har jag placerat ut ett vindsfynd där, en vit katt i porslin.
Slänten ner mot älven byter skepnad, ifrån att ha varit täckt av vitsippor så är nu liljekonvaljerna fulla i knopp.
Under helgen var jag & slogs på en genuin växtmarknad tillsammans med Majas skafferi.
Vi delade dock så systerligt på växterna så att ingen av oss skulle bli ledsen...!

16 kommentarer:

rosenskära sa...

Vilken underbar, gammaldags trädgård ni har, knotiga äppelträd är väl så nära en dröm man kan komma, sitta där och fika i fläckvis skugga, mmm eller hänga upp en solblekt hängmatta...

Lena

Rummet för välbefinnande sa...

Vilken trädgård.....
Oj, oj, oj kan tro att du har planer som spirar i kapp med plantorna :-)
Ja, vilket väder vi haft idag!
Regn i värsta höststilen.
Nu ska jag krypa under en filt så ska jag och Linn se en film och ta det lugnt.
Passar bra i det här vädret *ler*
Ha det fint!
Kram Mia

Majas skafferi sa...

Hej! I går planterade jag mina växter,och regnet idag kom som en skänk från ovan för det var torrt i "backen" nu.. Vad kul att det så sakta går framåt med växthuset! ..Och synd att ni inte har nån katt kvar./L

Granne med Selma sa...

Blev väldigt inspirerad av dina bilder av trädgården. Häck och växthus för att skapa rumskänsla... så vill jag också få till det! Jag får väl anlita dig som trädgårdsmästare :-)
Kram Sussie

Ovala drömmar sa...

Vilken underbar plats att sitta och blogga på! Den utsikten gick då inte av för hackor :) Det ser ut som en väldigt mysig trädgård ni har.

Kram Veronica

Butik Östergården sa...

Hej!
Vilket härligt hus och vacker trädgård ni har. Jag har suttit en bra stund och kikat runt hos dig.

Platsen att du sitter och bloggar på ser helt underbar ut och kunna se alla de vackra träden uppifrån
måste bara ge massor av inspiration att skriva.

Jag har köpt en massa från blomsterhandeln igår och som tur var regnade det igår så det blir fint att plantera i landet idag.

Önskar dig en härlig vecka!

Kram Helen

www.livskrafter.blogg.se sa...

mmmm...så härligt med en så slående vacker utsikt från din bloggplats. Det lär bli lätt att känna harmoni och inspiration där.
Kramar
Emma

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Her inne hos deg trives jeg virkelig, en herlig blogg fyllt med så trivelige og vakre bilder.

Nå er vårutmaningen slutt, litt trist for det har vært så himla gøy å være med.

Ha det godt.
Klem

Lotta-livets väv sa...

Hej!
Tack för titten hos mig! Så vackra bilder och så fint du skriver.....sen blev jag lite full i skratt....så Jenny är din svägerska!!!!! Synd att jag läste ditt inlägg lite försent, för jag hade gärna sett föreställningen, Dansa ditt liv.... känner ett par som varit med...och har själv dansat med Jenny en gång för rätt länge sen.... Världen är ganska liten ibland!!!! Du har en underbar svägerska! Tycker ´mycket om henne!

Marie sa...

Vilken härlig bloggplats och vilken fin och mysig trädgård du har. Underbart med så mycket liljekonvalj! Du undrade över silverpäronträdet, jag bor i zon 3, men jag vet inte hur hög zon det är på det. I år är det helt underbart vackert, första gången det blommar också, såååå fint!

Ser att du har varit i mina trakter. Bor inte så många mil från Mariestad. Måste nog besöka den där butiken i Horn framöver, har aldrig varit där, bara hört talas om den. Ljuvlig klänning du köpte!

Kram Marie

Ps. Tack för dina fina ord angående min pappa. Det är som du säger, trots att åren går är det fortfarande väldigt tomt.

Lallis - liv och leverne sa...

Jaaa.. vilken trädgård så fin:)
Kram Lallis

Annika sa...

Visst är det härligt nar det blommar i trädgården.... här är det körsbär på G just nu.... o spirea.... kan tänka att det blir nåra timmar där i fönstret när du har så vacker utsikt....:) visst är byttan vacker men liiite ljusare kunde den varit.... ja du spikmatta skulle man nog ha en .... men som sagt det var inte alls så farligt som jag trott att gå till kotknackaren...:) ha en härlig helg.. Kram Annika

Annika sa...

Visst är det härligt nar det blommar i trädgården.... här är det körsbär på G just nu.... o spirea.... kan tänka att det blir nåra timmar där i fönstret när du har så vacker utsikt....:) visst är byttan vacker men liiite ljusare kunde den varit.... ja du spikmatta skulle man nog ha en .... men som sagt det var inte alls så farligt som jag trott att gå till kotknackaren...:) ha en härlig helg.. Kram Annika

Våglyckan sa...

Härlig utsikt! Och om jag inte skrivit det förr så ser ert hus otroligt vackert ut.
Ha en bra helg
kram från mig
/maria

Marie sa...

Det är så fint när äpper-och körsbärsträden blommar, synd dock att blommorna är borta snart.

Mysigt med växtmarknad, det skulle jag oxå behöva, här rensas det ogräs och de stackars växterna som finns är inte stora så jag skulle behöva lite flera plantor. Får nog gå till mamma och svärmor och se om det finns något där man kan dela på.

Ha en fortsatt trevlig söndag, kram Marie

MiaMaria sa...

Hej!

Vlken härlig vy...och visst är det en underbar tid när trädgården börjar leva igen....själv har jag inte den perfekta trädgården men ska försöka mig på några projekt i sommar...för att få till det lite mysigare....

Härliga bilder....

Ha´en bra vecka!
MiaMaria