måndag 22 juni 2009

Här firar vi Älfgärdet 2 ÅR !

Lova att hålla utkik!
I dagarna ska jag smälla till med ett lotteri. För att fira dessa inspirerande 2 år & för att ge något tillbaka till några av er besökare.
På dagen idag gjorde jag för 2 år sedan mitt första trevande inlägg. Det var ifrån köket. Även idag håller jag mig till köket. Jag har tillverkat rosenknoppskransar av de vita vresrosornas rosa knoppar. Har provhängt på mitt gröna kökskåp.

Ibland går det då inte fort framåt. Ett riktigt segt projekt har varit detta stora gamla skåp. Fick det i 25-års present av Mäster Mats.... Har alltså tagit mig sisådär 15 år att restaurera det, bestämma platsen & sedan det svåra kulörvalet.... Fick det på plats i november 2006, började måla juni 2007 & nu står det färdigt! Tog upp en grön nyans som finns i tapeten. Vitt brutet med kromoxidgrönt, grön umbra & gulockra. Fylls nu så sakta med porslin & linne.
Dagarna innan midsommar fick jag helt oväntat besök av Anita, vän ifrån Trädgårdsföreningen som ville ge mig denna vackra midsommarstång. Kan hända att jag har hintat lite lätt... Anita är suveränt duktig på luffarslöjd & gör riktigt stora korgar som jag drömmer om.

Äntligen verkar sommaren ha kommit igång!
Härligt med lätta middagar kryddade med egna örter, vitlök & chili. Att använda kärt arvegods i form av vackra graverade bestick höjer det ännu ett snäpp.

10 kommentarer:

Annika sa...

Nen nu blir det till att älga iväg till skogen o plocka knoppar ser jag..... finns ett buskage vresrosor där som jag nog kan nalla lite av... kanonfin krans... skulle passa fint här till smörblommorna..... kronan ska pyntas lite o sen fotas.... kommer snart på bloggen..:) o en tävling..... jag ska hålla span.... vill man ju inte missa... vilken otroligt häftig gaffel du visar oss..... har aldrig sett dess make..... idag har jag njuuuutit av solen..... tog mig en lur på stranden.... hoppas det håller isig..... Kram Annika

Majas skafferi sa...

Hej! Grattis på 2-årsdagen!
Mycket fin krans..men vad står det på "plattan"? Och skåpet då,helt fantastiskt,har aldrig sett ett sådant förut!
Just nu lider jag faktiskt av svår auktions-abstinens! Apropå fina gamla möbler..vi hörs!

Rummet för välbefinnande sa...

Tänk - 2 år! Ja, då ska jag absolut hålla utkik efter din tävling sen! Men, oj vilka fina bilder du visar oss....
Jag blir alldeles salig!!!!
Skåpet är jättefint och förhoppningsvis tycker du nog att det är värt allt jobb och all tid det tagit dig.
Rosenkransen har jag också varit så sugen på att skapa mig, men jag har inte kommit till skott. Har inga rosor vet du :-(
Skärbrädan då - suck.....
Ja, du fattar att jag njuter va!?
Ha det fint!
Kram Mia

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Grattis till ditt lilla jubileum ! Vi är ju nästan lika gamla då ju , jag e nog lite äldre jag började i mars för två år sedan !
Jag fick titta två gånger på rosknopparna , såg inte var det var först . Kanske borde börja med läsglasögon på heltid ;-)
Va söta de blir , funkar de att torka oxå ?
Nu ska jag sätta mig här och rulla tummarna och vänta på din utlottning !
Kram/Lotta

Granne med Selma sa...

Vi är några stycken som började ungefär samtidigt - du, jag, Pia, lantlivsanette... Det är roligt att vi alla fortfarande håller på. Grattis till jubileumet!
Kram Sussie

Mia sa...

Hej och STORT grattis! Jag är full av beundran över att du lyckas finna tid, ork och inspiration till att utveckla din jättefina blogg. Förstår att det kan vara svårt när livet med alla måsten liksom kommer emellan .....
Så tack för att du hänger i säger ett hängivet fan (som lovar bättra sig vad gäller "kommentar lämning") Vi hörs hälsar Mia

♥ Pia... sa...

Hej..vad fint det blev..gjorde ett sånt försök te en liten krans förra året..faktiskt riktigt roligt..och vilket vackert skåp...midsommarstången din var läcker..gjorde ett försök där med:)..ha de gött..Kram ..pia..åå du ..gratttis ...te de tvåå åra..har ju följt dej.....

Butik Drängstugan sa...

Vilken vacker rosenknoppskrans!

Sommarhälsningar
Butik Drängstugan

Mitt Egnahem sa...

Otroligt vackert skåp. Och kulören blev helt rätt. Finns förresten din "avhandling" om linolja att läsa? Skulle gärna vilja läsa! Och så klart du ska se Depeche. HUR gamla är de nu egentligen? Härligt att de fortfarande håller! Blir nog ingen festival för mig i år, men titta på folket på stan är alltid ett nöje. Är kvar i hantverksmagasinet ända till 1:e augusti. Titta gärna in! MVH Mitt Egnahem/nyhems byggnadsvård

Unknown sa...

Tänkte bara titta in och önksa dig en fortsatt skön sommar och hittar de här härliga bilderna. Tack snälla för den inspirationen! Gillar allt.

Grattis till dina två år som bloggare också, förresten. Själv är det snart dags för 1-årsjubileum...