måndag 27 juni 2011

I sommarverkstan

Skuggsidan av huset i sin vackraste skrud med massor av aklejor.
Sådde mina penséer en aningens försent :D. Nu blommar de så vackert!

Jag vaknar om mornarna med ett sug att få komma upp & ut i min sommarverkstad! Inser tacksamt att jag kunde ha sämre arbetsmiljö! Just nu ägnar jag tid åt växthusets fönster. Har skrapat, oljat, målat & nu är det glasmästeriarbete för hela slanten. Skaffade mera krita idag för att kunna tillverka mera linoljekitt imorgon. I örat har jag Lars Keplers "Hypnotisören" :).

5 kommentarer:

Åke och Tanterna sa...

Hejsan och jättetack för de vänliga orden på min sida... Ser att Du tillverkar Ditt eget linoljekitt, är det ett recept Du delar med Dig av eller är det hemligt.
Själv har jag köpt ett färdigt linoljekitt som jag är supernöjd med och det jag inte använder ligger i frysen, bara att ta upp och på en timme har det tinat. Det vore dock kul att tillverka kittet själv och sist jag gjorde det, fick jag inte någon riktig fason på det. Därav köpe kittet (av krita och linolja)

Må gott

MVH

Britt

Älfgärdet sa...

Att jag blandar mitt linoljekitt själv beror helt på att jag har 25 lit rå linolja ståendes :) & att krita är väldigt billigt. Den mängden som går åt hos mig gör att det blir en rejäl intjänad slant mot att köpa färdigt. Jag har hittat ett recept som jag tycker passar mina handlag bra:
Till 0.5 kg kitt går det åt 100 g rå linolja & 400 g krita. Får stå & dra en stund & sedan blandar man noggrant så att kritan löser sig helt. Låter vila någon dag.
Visst är det lite kletigt att joxa med kittet men det är en härlig känsla att med enkla medel & material kunna framställa sitt eget :).

MrsUniversum sa...

Älskvärda blommor. Och en väldigt sympatisk arbetsplats/verkstad.

Helens trädgård sa...

Du har gott fina Aklejor, det är en vacker perenn.
Härlig arbetsplats men oj, vilket jobb med att fixa till fönster.
Önskar dig en fin dag!

Skaffaren sa...

Kul och inspirerande blogg!
Jag ber att få återkomma med jämna mellanrum.