måndag 15 mars 2010

En värmlänning lôver & lôver

Jag känner mig smått vissen över att vintern inte vill släppa sitt grepp. Fortfarande höga snödrivor. Imorse när jag for mot Göteborg visade termometern -15 grader.
Fast solen är ju varm ;).
& jag har hört det ryktas att lammningen hemma i granngården har kommit igång.
För 2 år sedan vid den här tiden såg det ut på det här viset:
Penséer & barmark.
& ifjol så här:
Men egentligen har jag inte tid till att det ska bli vår än på en stund. Växthuset ligger i lugn & ro & väntar där under snön. När snötäcket har smält bort så finns det ju ingen ursäkt för att inte fortsätta med dess fönster. & ingen uräkt för att inte sätta igång med trädgårdsröjning. Så jag lutar mig väl lugnt tillbaka & njuter av snön ett tag till. Ska passa på att gå till Trädgårdsföreningen & titta på Tage Andersens makalösa kamelior istället & drömma lite.
(jag lôver att ni snaaart ska få se bilder från mureri & timring ;).)

8 kommentarer:

Annika sa...

Blir så glad när det kommer ett livstecken från dig.... o dina bilder visar ju verkligen att vi har haft en vargavinter..... mycket snö kvar än.... o påskpynta ute vet jag inte alls om det kommer att gå... har dörren mot norr så där ligger drivorna höga...:) men man får njuta av andras bilder då..... Kram Annika

♥ Pia... sa...

Hihi..så du löver det..bra:)..Spännnande att få se T andersens läst lite om honom. Du har rätt inställning..Varför inte luta sej tebaka och njuta av snön ett tag till:)..

Majas skafferi sa...

Hej! Oj, det märks att vintern blev lång i år..inga petunior i sikte än på länge! Men det kommer..
liksom dina bilder från växthusprojektet! :) En sak vi kanske kan "lÔve" är att försöka ta oss till smultrongården denna vår/sommar? EFTER skolavslut för din del..? Hade varit kul!
Vi hörs!

Majas skafferi sa...

Hej igen! Skrev jag petunior? Jag menar givetvis penséer!
(Skyller min virrighet på Clifford,han väcker mig 05.00 ca varje morgon..)

rosenskära sa...

Jo - jag lôver att det är flôxen som kômmer!

Lena

Merja sa...

haha...väntar med spänning:)

Tant Elwira sa...

Vilka fina vårbilder du visar. Gillar skarpt våningsfatet med plantering mmmmmmmm våren är härlig! Den kommer närmare och närmare.
Hälsningar Jessica

Dubbelörn sa...

Härligt att se att du vaknat till liv under vintertäcket ;).

Jag har också kikat på gamla vårbilder på bloggen o 2008 i slutet på februari körde min kära med jordfräsen i våra grönsaks- o potatisland. Idag ligger det fortfarande 30cm snö förutom där landen är, där finns 3m höga plogvallar!

Vi lär nog få sätta potatisen till midsommar :D.

Varma kramar