måndag 14 juni 2010

Sakral konfirmation


3 konfirmander har vi varit & gratulerat i år. Efter att ha gått igenom en mängd kyrkoböcker och mantalslängder under min senaste delkurs så blev jag inspirerad till kort i liknande stil. Kanske lite dödsannonskänsla över dem men jag gillar det sakrala, & efter all tid jag spenderat i medeltida kyrkor nu i vår så blir man ju en aningens influerad :).

Njuter av säsongens blommor.
Alldeles särskilt vackra blir syrénerna i Morfar Olles gamla kopp från 1920-talet.
"Ur en mugg allt smakar bra. Roligt att en sådan ha."

Idag är det växthusfönster som väntar & Anna Janssons deckare!

3 kommentarer:

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Oj så vackra paket !!
Var e mitt ?? har oxå konfirmerat mig !!
Love/Lotta

Sussi sa...

Vilket jobb med alla fönstren! Men det blir säkert oerhört bra när det blir färdigt!
Jag "fuskade" ju och byggde ett färdigpaketerat växthus.....bara att montera! Men jag grävde faktiskt hela grunden alldeles själv...:o)

Det är ju helt klart mycket finare med gamla fönster, du visar väl när det blir färdigt?
Kram
Sussi

ps. underbar gammal mugg! ds.

Skatan sa...

Hej!

Jag har nu tänkt på dig i flera dagar ;) Sant! Jag håller på att skrapmåla en gammal kista som ingen vill äga pga dess fruktansvärda färg. Jag har försökt sälja den, ge bort den och ja...nej, ingen vill ha den just på grund av färgen. Kanske kommer jag inte till himlen men jag har bestämt mig för att den skall användas. Det kräver viss bearbetning. Jag skrapar just nu färg för fullt. Tanken är att linoljemåla den i svart. Jag vet ju att du är duktig på sådant och tänkte därför slänga iväg en fråga till dig...Bör det vara absolut trärent (all färg/alla spår av färg borta) för att linoljefärgen skall kunna tränga ned? Ett eller flera lager? Lång torktid...hur gör man helt enkelt när man arbetar med den här typen av färg? Känner du att frågorna är för många och trista att svara på - strunta då i dem! Du får säkert massor av målarfrågor hela tiden och jag har full förståelse för att det är måttligt roligt...

Nu skall jag sätta punkt innan det här blir världens längsta kommentar.

Hoppas allt är bra med dig och att du njuter av ett härligt sommarsverige.

kram,
Anna